Κλ. Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιστρέψει τις μεταρρυθμίσεις

Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2018, 13:07 - Τελευταία ενημέρωση: 14:39
-A +A
Κλ. Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιστρέψει τις μεταρρυθμίσεις

Κατηγορηματικά απέρριψε το ενδεχόμενο να αντιστραφούν οι μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους δανειστές της ο επικεφαλής του ESM καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε η χώρα δεν έχει αποδεσμευθεί ακόμα 100% και πρέπει να συζητήσει με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf, ερωτηθείς, αν η ελληνική κυβέρνηση θα αντιστρέψει ορισμένες μεταρρυθμίσεις, απάντησε: «Όχι. Έχουν υποσχεθεί τις μεταρρυθμίσεις αυτές».

Η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ελαφρά καλύτερο του αναμενόμενου φετινό προϋπολογισμό, αφού συζητήσει πρώτα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, πρόσθεσε ο Ρέγκλινγκ, στην συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα.

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι η Ολλανδία θέλει πίσω τα χρήματά της, ο Ρέγκλινγκ απάντησε: «Όχι, ο ESM θέλει πίσω τα χρήματά του. Όσο αποπληρωνόμαστε, δεν υπάρχει κανένα κόστος για τον Ολλανδό φορολογούμενο. Ούτε ένα σεντ από χρήματα του Ολλανδού φορολογούμενου δεν έχει δαπανηθεί έως τώρα για τα ελληνικά πακέτα στήριξης».

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 21/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα