Κήρυξε πτώχευση ο βρετανικός όμιλος Arcadia

Κήρυξε πτώχευση ο βρετανικός όμιλος Arcadia

Ο βρετανικός όμιλος μόδας Arcadia, του επιχειρηματία Φίλιπ Γκριν, κατέρρευσε και κήρυξε επισήμως πτώχευση, θέτοντας σε κίνδυνο πάνω από 13.000 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που πρώτο μετέδωσε το Sky News την Παρασκευή, ο όμιλος απέτυχε να εξασφαλίσει δάνειο 30 εκατομμυρίων λιρών για να καλύψει την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετώπιζε.

Η Deloitte ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι έχει οριστεί διαχειριστής της Arcadia, που αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο θύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, και θα αναζητήσει αγοραστές για τα εμπορικά σήματα του ομίλου: Topshop, Topman, Dorothy Perkins, Wallis, Miss Selfridge, Evans, Burton και Outfit.

Ο όμιλος διατηρεί 444 καταστήματα στην Βρετανία και 22 στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την Deloitte, τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, ενώ δεν πρόκειται να ανακοινωθούν απολύσεις άμεσα.

Ο όμιλος απέρριψε τη Δευτέρα την προσφορά ενός δανείου «διάσωσης» από την ανταγωνίστρια Frasers, του Μάικ Άσλεϊ, ύψους έως και 50 εκατ. στερλινών.

Ο υπουργός Επιχειρηματικότητας της Βρετανίας, Άλοκ Σάρμα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση νοιώθει «βαθιά θλίψη» για αυτή την εξέλιξη, και θα στηρίξει όσους επηρεάζονται.

Οι πιστωτές του ομίλου είχαν εγκρίνει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης το προηγούμενο έτος, το οποίο περιλάμβανε μειώσεις δαπανών και κλείσιμο καταστημάτων, η ανάσα που πρόσφερε όμως, ήταν μόνο προσωρινή.

Ο όμιλος Frasers έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον του για οποιαδήποτε διαδικασία πώλησης της Arcadia.

Πηγή: Reuters