Κήρυξε πτώχευση η εταιρεία του Harvey Weinstein

Κήρυξε πτώχευση η εταιρεία του Harvey Weinstein

Πτώχευση κήρυξε και επίσημα η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών The Weinstein Company, ύστερα από τα σκάνδαλα και τις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις εις βάρος του προέδρου της, Harvey Weinstein.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση που επιβεβαιώνει ότι κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που έχουν δει εδώ και αρκετό καιρό το φως της δημοσιότητας.

Η συγκεκριμένη αίτηση περιλαμβάνει και πρόταση εξαγοράς του ενεργητικού της εταιρείας από τον όμιλο ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Lantern Capital.

Η εταιρεία που έψαχνε για πολλούς μήνες αγοραστή ή στρατηγικό επενδυτή, είχε φτάσει κοντά σε συμφωνία με ομάδα επενδυτών υπό την Maria Contreras-Sweet, η οποία τελικά απέσυρε την πρότασή της μόλις ανακάλυψε την πλήρη έκταση των υποχρεώσεων του στούντιο.

Συνολικά, πάνω από 70 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Harvey Weinstein για σεξουαλικές επιθέσεις, ενώ έχουν υπάρξει και καταγγελίες για βιασμό. Ο παραγωγός ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες.

Φωτογραφία: Getty Images