Κήρυξε πτώχευση η Brooks Brothers

Κήρυξε πτώχευση η Brooks Brothers

Θύμα της κρίσης του κορονοϊού υπήρξε μία από τις παλαιότερες και πλέον διάσημες εταιρείες λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ η Brooks Brothers, που υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα της χώρας.

Η ιστορική εταιρεία που ιδρύθηκε πριν από περίπου 200 χρόνια, το 1818, και μεταξύ άλλων είχε «ντύσει» 40 Προέδρους των ΗΠΑ, αντιμετώπιζε προβλήματα κόστους ήδη πριν το ξέσπασμα της πανδημίας και δέχτηκε ισχυρό πλήγμα με το κλείσιμο καταστημάτων στα πλαίσια των μέτρων περιορισμού της, κάτι που επέσπευσε τις διαδικασίες πώλησης που είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2019.

«Το περασμένο έτος, το διοικητικό συμβούλιο της Brooks Brothers, η ομάδα ηγεσίας και οι χρηματοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι αξιολόγησαν πολλές στρατηγικές επιλογές για να τοποθετηθεί η εταιρεία σε τροχιά μελλοντικής επιτυχίας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής πώλησης της επιχείρησης», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Στη διάρκεια αυτής της στρατηγικής αναθεώρησης, η Covid-19 προκάλεσε τρομακτικούς κλυδωνισμούς και είχε βαρύ τίμημα για την επιχείρησή μας», πρόσθεσε.

Όπως επισημαίνει το CNBC, η Brooks Brothers έχει προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές, αλλά πολλοί έχουν δηλώσει προτίμηση να την εξαγοράσουν με λιγότερα καταστήματα.

Από την πλευρά της, η εταιρεία είχε ξεκινήσει να αξιολογεί ποια από τα σχεδόν 250 καταστήματά της στις ΗΠΑ θα κλείσει στις αρχές Απριλίου και είχε ήδη αποφασίσει να τερματίσει τη λειτουργία περίπου 51.

Σημειώνεται ότι πριν από την Brooks Brothers είχαν προηγηθεί τους τελευταίους μήνες αιτήσεις πτώχευσης από εταιρείες όπως J.C. Penney, Neiman Marcus, J.Crew, στη σκιά της πανδημίας.