Κίνα: Θα απαντάμε σε νέους δασμούς των ΗΠΑ με στοχευμένα μέτρα

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018, 14:53 - Τελευταία ενημέρωση: 15:01
-A +A
Κίνα: Θα απαντάμε σε νέους δασμούς των ΗΠΑ με στοχευμένα μέτρα

Η Κίνα θα συνεχίσει να απαντά σε νέους δασμούς που θα επιβάλουν οι ΗΠΑ, ωστόσο τα αντίμετρά της θα είναι όσο το δυνατόν στοχευμένα προκειμένου να μην πληγούν οι επιχειρήσεις στην Κίνα, κινεζικές ή ξένες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Λιου Κουν.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Κουν στο Reuters, είπε ότι προς το παρόν η επίπτωση της εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ στην κινεζική οικονομία είναι μικρή, ωστόσο ο ίδιος ανησυχεί για ενδεχόμενες απώλειες θέσεων εργασίας και βιοποριστικού επιπέδου αν συνεχιστεί.

Ο Λιου είπε ότι η κινεζική κυβέρνηση θα αυξήσει τις δαπάνες της για να στηρίξει τους εργαζόμενους και τους άνεργους που πλήττονται από την εμπορική σύγκρουση, ενώ προέβλεψε ότι θα αυξηθεί φέτος η έκδοση ομολόγων από τοπικές κυβερνήσεις για τη στήριξη επενδύσεων σε υποδομές και θα ξεπεράσει το 1 τρισ. γιουάν (145,48 δισ. δολάρια) στο τέλος του τρέχοντος τριμήνου.

Η εμπορική σύγκρουση κλιμακώθηκε περαιτέρω χθες, καθώς οι ΗΠΑ και η Κίνα επέβαλαν νέους δασμούς στο μεταξύ τους εμπόριο. Από τις αρχές Ιουλίου, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έχουν επιβάλει αμοιβαία δασμούς σε προϊόντα συνολικής αξίας άνω των 100 δισ. δολαρίων.

«Η Κίνα δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε έναν εμπορικό πόλεμο, αλλά κατηγορηματικά θα απαντά σε αδικαιολόγητα μέτρα που λαμβάνουν οι ΗΠΑ», είπε ο Λιου, προσθέτοντας: «Αν οι ΗΠΑ επιμείνουν στα μέτρα αυτά, θα λαμβάνουμε αντίστοιχα μέτρα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας». Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, σε μεσαίο επίπεδο αξιωματούχων, ολοκληρώθηκαν χθες χωρίς ενδείξεις μεγάλης προόδου.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 07/09/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα