ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1950η
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

Κίνα: Η ρυθμιστική Αρχή αγορών ενέκρινε την εξαγορά της Acacia από την Cisco

Κίνα: Η ρυθμιστική Αρχή αγορών ενέκρινε την εξαγορά της Acacia από την Cisco

Η ρυθμιστική Αρχή αγορών της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε τα σχέδια της Cisco Systems Inc για εξαγορά της Acacia Communications Inc, με τον όρο να ανταποκριθούν και οι δύο εταιρείες σε μία δέσμη προϋποθέσεων.

Η εταιρεία κατασκευής οπτικών εξαρτημάτων Acacia Communications Inc συμφώνησε στις 14 Ιανουαρίου στην αναθεωρημένη προς τα πάνω προσφορά της Cisco Systems Inc ύψους 4,5 δισ. δολαρίων, λίγες μέρες αφού η εταιρεία εξοπλισμού δικτύων κινήθηκε νομικά εναντίον της Acacia που έδωσε τέλος στην προηγούμενη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η αναθεωρημένη προσφορά 115 δολαρίων ανά μετοχή βρίσκεται κατά 33% υψηλότερα από την τιμή στην οποία έκλεισε η μετοχή της Acacia την Τετάρτη.

Η Acacia είχε συμφωνήσει νωρίτερα σε προσφορά 2,84 δισ. δολαρίων από την Cisco, αλλά έπαυσε τη συμφωνία επικαλούμενη την απουσία έγκρισης από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές εντός του καθορισμένου από τη συμφωνία χρονικού πλαισίου, κάτι που οδήγησε την Cisco στο να καταθέσει αγωγή εναντίον της Acacia ώστε να κλείσει η συμφωνία στο συμφωνημένο ποσό.

Πηγή: Reuters