Κερδοφόρο το τρίμηνο για τη Lenovo

Κερδοφόρο το τρίμηνο για τη Lenovo

Κέρδη έναντι ζημιών εμφάνισε η Lenovo Group το δεύτερο τρίμηνο χρήσης, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα έσοδα ανήλθαν σε 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 8% από έτος σε έτος, επίπεδο που αποτελεί αύξηση της τάξης του 12% συγκριτικά με το πρώτο οικονομικό τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2016.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 168 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας σημαντική μεταστροφή από το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους, στο οποίο είχαν καταγραφεί ζημιές της τάξης των 842 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 157 εκατ. δολάρια, σε σχέση με την απώλεια της τάξης των 714 εκατ. δολαρίων κατά το δεύτερο τρίμηνο της προηγούμενου έτους.

Ο Yuanqing Yang, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lenovo, δήλωσε σχετικά: «Οι συνθήκες της αγοράς παραμένουν δύσκολες, αλλά καταφέραμε να αποδώσουμε σταθερά υγιή αποτελέσματα. Το PCSD group διατηρεί την ηγετική του θέση και ισχυρή κερδοφορία, η αγορά των κινητών τηλεφώνων σημειώνει καλή ανάπτυξη από τρίμηνο σε τρίμηνο και βελτίωση του περιθωρίου κέρδους, ενώ η αγορά των Data Center αντιμετωπίζει δυναμικά τις προκλήσεις. Μερικά από τα κορυφαία στελέχη του κλάδου έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της Lenovo, η οποία συνεχίζει να ενδυναμώνει την ηγετική της ομάδα. Παραμένουμε πιστοί στο όραμά μας, τη στρατηγική και τις ικανότητες της ομάδας μας να επιτύχει ακόμη υψηλότερους στόχους».

Τα μικτά κέρδη της εταιρείας για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 2% από έτος σε έτος, σε 1,6 δισ. δολάρια, με μικτό περιθώριο κέρδους 14,3%. Τα λειτουργικά κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν σε 215 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τις απώλειες ύψους 784 εκατ. δολαρίων  κατά την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή για το τρίμηνο ανήλθαν στα 1,42 cents, ή 11,01 HK cents.

Το καθαρό χρέος στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, ανήλθε στα 77 εκατ. δολάρια.

Το διοικητικό συμβούλιο της Lenovo κήρυξε προμέρισμα ύψους 6 HK cents ανά μετοχή.

Τρία νέα ηγετικά στελέχη εντάσσονται στην εταιρεία

Η Lenovo ανακοίνωσε επίσης τον διορισμό τριών νέων στελεχών με στόχο να ενισχύσει την ήδη ισχυρή ομάδα της και να συνεχίσει το ταξίδι προς μια Device + Cloud εταιρεία. Ο Kirk Skaugen κατέλαβε τη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου (EVP) και Πρόεδρου του Data Center Group (DCG) – ο κ. Kirk υπήρξε Senior Vice President (SVP) των group Client Computing, Datacenter και Connected Systems στην Intel; H Laura Quatela διορίστηκε Διευθύντρια του Νομικού Τμήματος και SVP, προερχόμενη από τη θέση EVP Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Alcatel-Lucent και τη θέσης της Πρόεδρου και Γενικού Συμβούλου της Eastman Kodak. Ο Δρ. Yong Rui διορίστηκε ως Chief Technology Officer και SVP, προερχόμενος από τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου της Microsoft Research Asia.

Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών, ο μέχρι σήμερα EVP του DCG o Gerry Smith, μεταφέρεται στη θέση του EVP και COO PCSD (PCs & Smart Devices), με στόχο να αξιοποιήσει τις γνώσεις και την εμπειρία και την επιτυχημένη πορεία του για να ηγηθεί του global operations τμήματος της Lenovo, σε βασικούς τομείς της εταιρίας, όπως αυτοί των PC και tablet. Ο Xudong Chen θα μετακινηθεί από το ρόλο του ως Co-President & SVP του Mobile Business Group (MBG) στην Κίνα για να αναλάβει το ρόλο του SVP των Global Services. Στους τελευταίους 12 μήνες ο Xudong έχει σταθεροποιήσει την αγορά των κινητών τηλεφώνων στην Κίνα και θα χρησιμοποιήσει αυτή του την εμπειρία με στόχο να διασφαλίσει ότι θα χτίσουμε έναν παγκοσμίου φήμης πελατο-κεντρικό οργανισμό. Τον Xudong θα διαδεχθεί η Gina Qiao που μεταφέρεται από SVP του HR σε Co-President & SVP του MBG. Προηγουμένως, η Gina Qiao ήταν επικεφαλής μάρκετινγκ στην Κίνα και για πολλά χρόνια, Διευθύνουσα Σύμβουλος Στρατηγικής για την εταιρεία - αυτό της το υπόβαθρο και η βαθιά της γνώση είναι ο ιδανικός συνδυασμός δεξιοτήτων για να συνεχίσει να προσφέρει στην επίτευξη των στόχους μας, σε μια σημαντική, αναπτυσσόμενη αγορά, όπως η Κίνα.