Κέρδη - ρεκόρ για τη Ryanair το 2017, απαισιοδοξία για το 2018

Κέρδη - ρεκόρ για τη Ryanair το 2017, απαισιοδοξία για το 2018

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε κέρδη 1,45 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, ωστόσο για τη χρήση που ήδη τρέχει οι οιωνοί δεν είναι και τόσο ευχάριστοι, λόγω της αύξησης στην τιμή του πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ryanair ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ στην ιστορία της παρά το γεγονός ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο αναγκάστηκε να ακυρώσει περίπου 20.000 πτήσεις, ένα μέτρο που η εταιρεία έλαβε εκτάκτως προκειμένου να απελευθερώσει πιλότους standby για διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του στόλου των 400 αεροσκαφών της.

Έτσι τα κέρδη μετά από φόρους έφτασαν τα 1,45 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας ελαφρά τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν κέρδη 1,44 δισ. ευρώ.

Ωστόσο για τη χρήση που ήδη τρέχει τα κέρδη θα κυμανθούν μεταξύ 1,25 δισ. ευρώ και και 1,37 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας, καθώς η άνοδος της τιμής του πετρελαίου θα ανεβάσει αισθητά τα κόστη λειτουργίας, και αυτό παρά το γεγονός ότι αναμένει αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 7% κάτι που μεταφράζεται σε 139 εκατομμύρια επιβάτες.