Κέρδη «πολυτελείας» κατέγραψε η Lamborghini το 2020

Κέρδη «πολυτελείας» κατέγραψε η Lamborghini το 2020

Ο Ιταλός παραγωγός αυτοκινήτων πολυτελείας Lamborghini κατέγραψε ιστορικά υψηλά κέρδη το 2020, καθώς οι ευκατάστατοι πελάτες του ειδικά στην Κίνα αγόρασαν περισσότερα από τα πια ακριβά μοντέλα του και πιο εξατομικευμένα.

Παρά το υποχρεωτικό κλείσιμο των εργοστασίων παραγωγής για πάνω από δύο μήνες λόγω της πανδημίας, ο «ταύρος» της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας παρέδωσε 7.430 αυτοκίνητα το 2020, μόλις 9% λιγότερα από το ρεκόρ του 2019.Οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 1,6 δισ. ευρώ, αν και μειωμένες κατά 11% συγκριτικά με το 2019. 

Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε ότι τα κέρδη αυξήθηκαν σε νέα υψηλά, καθώς οι πελάτες της παρήγγειλαν πιο ακριβά και εξατομικευμένα αυτοκίνητα.

Επίσης, οι προοπτικές της εταιρείας για το 2021 φαίνονται να είναι ακόμα πιο αισιόδοξες, καθώς οι αυξητικές τάσεις στα κρυπτονομίσματα, τις εταιρείες εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC), τις δημόσιες εγγραφές και εξαγορές εταιρειών, και τις μετοχές ενισχύουν ακόμα περισσότερο την περιουσία του πελατολογίου της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στέφαν Γουίνκλμαν, δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία έχει ήδη δεχθεί παραγγελίες εννέα μηνών για το 2021.

«Είναι λίγο σαν το χρηματιστήριο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «η διάθεση των αγοραστών είναι πάνω, ανυπομονούν για τη στιγμή που θα βγουν ξανά και θα απολαύσουν τη ζωή».