Κέρδη μετά φόρων 53,4 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο για την Alpha Bank

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, 18:11
-A +A
Κέρδη μετά φόρων 53,4 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο για την Alpha Bank

Σε 53,4 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank στο εννεάμηνο του 2018, ενώ όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, σημείωσε περαιτέρω βελτίωση στην ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου με μείωση των Μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων στην Ελλάδα κατά 4,4 δισ. ευρώ και των Δανείων σε Καθυστέρηση κατά ευρώ 3,6 δισ. σε ετήσια βάση.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2018, ο Δείκτης Καλύψεως των Μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων στην Ελλάδα ανήλθε σε 49,5% έναντι 53,7% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2017.

Επίσης η τράπεζα ανακοίνωσε:

- Συνεχής βελτίωση της ρευστότητας, με τα υπόλοιπα καταθέσεων για τον Όμιλο να ανέρχονται σε ευρώ 38,6 δισ. στο τέλος Σεπτεμβρίου 2018, αυξημένα κατά ευρώ 1,5 δισ. σε τριμηνιαία βάση. Τον Νοέμβριο 2018, τα υπόλοιπα των καταθέσεων στην Ελλάδα αυξήθηκαν περαιτέρω κατά ευρώ 0,4 δισ. Ο Δείκτης Δανείων προς Καταθέσεις για τον Όμιλο βελτιώθηκε περαιτέρω σε 106% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2018 έναντι 129% τον Σεπτέμβριο 2017.

- Σημαντική μείωση της χρηματοδοτήσεως από τις Κεντρικές Τράπεζες, κατά ευρώ 6,3 δισ. από τις αρχές του έτους. Τον Νοέμβριο 2018, η χρηματοδότηση που αντλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διατηρήθηκε σε ευρώ 3,1 δισ., ενώ η χρηματοδότηση της Τραπέζης μέσω του Εκτάκτου Μηχανισμού Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος (ELA) μειώθηκε περαιτέρω σε ευρώ 0,8 δισ. από ευρώ 8,4 δισ. στο τέλος Σεπτεμβρίου 2017.

- Το Καθαρό Έσοδο Τόκων ανήλθε σε ευρώ 1.329,4 εκατ., μειωμένο κατά 9,1% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω της χαμηλότερης συνεισφοράς των δανείων.

O διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Π. Μαντζούνης δήλωσε:

«Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, συνεχίσθηκε η ποιοτική βελτίωση του Ενεργητικού της Τραπέζης μέσω της περαιτέρω μειώσεως των μη Εξυπηρετουμένων Ανοιγμάτων, και παράλληλα προσφέραμε περισσότερες λύσεις στους Πελάτες μας για την αναδιάρθρωση των δανείων τους. Η Τράπεζα συνέχισε να βελτιώνει τη ρευστότητά της, με την αύξηση των υπολοίπων καταθέσεων και τη μείωση της χρηματοδοτήσεως από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητος της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ παραμένει η ισχυρότερη σε κεφαλαιακή επάρκεια μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Η λειτουργική κερδοφορία επέδειξε αντοχή, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν στο Καθαρό Έσοδο Τόκων λόγω της χαμηλότερης συνεισφοράς των δανείων, ενισχύθηκε όμως από τα κέρδη του χαρτοφυλακίου ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου. 

Παραμένουμε προσηλωμένοι στη βελτίωση της κερδοφορίας του Ομίλου, η οποία έχει επηρεασθεί από το υψηλό επίπεδο  προβλέψεων, και στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους Μετόχους μας».

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ.

Διαβάστε ακόμα: - Alpha Bank: Πούλησε δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ και ακίνητα

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 06/09/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα