Κέρδη για τη βρετανική λίρα μετά την ανακοίνωση αποχώρησης της Μέι

Κέρδη για τη βρετανική λίρα μετά την ανακοίνωση αποχώρησης της Μέι

Ενισχύθηκε η βρετανική λίρα στα 1.2725 δολάρια και στη συνέχεια κινήθηκε καθοδικά στα 1.2674 δολάρια, καταγράφοντας ωστόσο κέρδη 0,2%, έπειτα από την παραίτηση της Τερέζα Μέι, από την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος.

Μιλώντας έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, στο Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, η Μέι ανακοίνωσε ότι στις 7 Ιουνίου θα αποχωρήσει από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, ενώ θα συνεχίσει ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής των Συντηρητικών. «Έκανα ότι μπορούσα για να πείσω τους βουλευτές να υποστηρίξουν την συμφωνία αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα, έκανα ότι μπορούσα για να φέρω μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες αλλά όπως είχε πει ο Νίκολας Γουίντον, ο συμβιβασμός δεν είναι βρώμικη λέξη», δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

«Το γεγονός είναι ότι η αστάθεια θα αυξηθεί και ο Μπόρις Τζόνσον θα πάει για το σκληρό Brexit που πρόκειται να αποτελέσει τεράστια καταστροφή για τη χώρα», δήλωσε ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής της αγοράς στην TF Global Markets.