Μείωση κερδών για την Goldman Sachs - Στα $8,81 δισ. τα έσοδα

Μείωση κερδών για την Goldman Sachs - Στα $8,81 δισ. τα έσοδα

Έσοδα ύψους 8,81 δισ. δολαρίων και καθαρά κέρδη ύψους 2,25 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Goldman Sachs για το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2019.

Τα κέρδη της Goldman υποχώρησαν 20%, ενώ η μετοχή της στις ηλεκτρονικές συναλλαγές υποχωρεί 1,83%.

Τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) ανήλθαν σε 5,71 δολ. στο πρώτο τρίμηνο του 2019 σε σύγκριση με 6,95 δολ. για το πρώτο τρίμηνο του 2018 και 6,04 δολ. για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, ωστόσο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 4,89 δολ. ανά μετοχή.

Πρόκειται μόλις για το δεύτερο τρίμηνο του CEO Ντέιβιντ Σόλομον στα ηνία της επενδυτικής.

Η GS, η οποία παραδοσιακά είχε κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και επενδυτικά fund ως πελάτες, «βούτηξε» πρόσφατα στα νερά της λιανικής τραπεζικής καθώς μαζί με την Apple αποφάσισαν να εκδώσουν πιστωτικές κάρτες που θα συνδυαστούν με τα iPhones.

Την ίδια στιγμή, από τις έξι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες, η Goldman είναι η πιο εξαρτημένη από τις δραστηριότητες της Wall Street και αυτό σημαίνει ότι οι αναλυτές θα θέλουν να μάθουν πώς πήγαν οι εμπορικές συναλλαγές της εταιρείας στο τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται πως η JP Morgan Chase ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα έσοδα από τις εμπορικές συναλλαγές του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 17% στα $ 5,5 δισ.