Κέρδη 24 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο για την Eurobank Κύπρου

Κέρδη 24 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο για την Eurobank Κύπρου

Ικανοποιητική και επαναλαμβανόμενη κερδοφορία, η οποία ανήλθε στα 24,2 εκατ. ευρώ μετά από φόρους, εμφάνισε η Eurobank Κύπρου το πρώτο εξάμηνο του 2019, με τον δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και τον δείκτη κοινών μετοχών (CET1) να ανέρχονται στο 23,1%.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι καταθέσεις έφτασαν στα 5,209 εκατ. ευρώ και τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 31%.

Παράλληλα, ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE ratio στη βάση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) παρέμεινε ιδιαίτερα χαμηλός, στο 4,55%, ενώ ο δείκτης Κόστους προς Έσοδα διαμορφώθηκε στο 33%.

Τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματά, σημειώνει η ανακοίνωση, καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με σταθερά βήματα, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων. 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η Τράπεζα, με γνώμονα την ισχυρή χρηματοοικονομική της θέση, την εμπιστοσύνη που εμπνέει στους πελάτες της καθώς και την προσήλωση της για συνεχή βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών της επεκτείνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της και σε άλλους τομείς που ταιριάζουν στο ήδη επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας της, όπως στους τομείς της Ναυτιλίας και του Affluent Banking. Σε θέματα τεχνολογίας, η Τράπεζα συνεχίζει το ταξίδι ψηφιακού μετασχηματισμού με την υλοποίηση μεγάλων αλλαγών σε μηχανογραφικές υποδομές, με στόχο την τοποθέτηση των προτιμήσεων του πελάτη στο επίκεντρο, την ανάλυση μεγάλων δεδομένων και την προσφορά νεών και προσωποποιημένων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.