Κέρδη 120 δισ. δολαρίων για τον Γουόρεν Μπάφετ από την Apple

Κέρδη 120 δισ. δολαρίων για τον Γουόρεν Μπάφετ από την Apple

Σε μία από τις καλύτερες επενδυτικές κινήσεις του Γουόρεν Μπάφετ αναδεικνύεται η τοποθέτησή του στην Apple, καθώς η εκτίναξη της κεφαλαιοποίησης του τεχνολογικού κολοσσού στα 3 τρισ. δολάρια του έχει αποφέρει πλέον κέρδη που ξεπερνούν τα 120 δισ. δολάρια.

Ειδικότερα, η Berkshire Hathaway του αμερικανού μεγιστάνα ξεκίνησε να αγοράζει μετοχές της Apple από το 2016 και στα μέσα του 2018 κατείχε συνολικό μερίδιο 5% στην εταιρεία, αξίας 36 δισ. δολαρίων.

Έτσι, με την εκτίναξη της αξίας της Apple πάνω και από τα 3 τρισ. δολάρια το μερίδιο της Berkshire τιμολογείται πλέον στα 160 δισ. δολάρια, που σημαίνει καθαρό κέρδος 124 δισ. δολαρίων.

«Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για μια από τις ισχυρότερες επενδύσεις που έχει κάνει η Berkshire την τελευταία δεκαετία», δήλωσε ο Τζέιμς Σάναχαν, αναλυτής της Edward Jones.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από το όφελος που είχε το επενδυτικό σχήμα του Γουόρεν Μπάφετ από την εκτίναξη της τιμής της μετοχής της Apple, παράλληλα έχει αποκομίσει σημαντικά κέρδη και από τα τακτικά μερίσματα της εταιρείας, τα οποία ανέρχονται κατά μέσο όρο στα περίπου 775 εκατ. δολάρια ετησίως.