Καθυστερεί η Yahoo το deal με τη Verizon παρά τα καλά οικονομικά αποτελέσματα

Καθυστερεί η Yahoo το deal με τη Verizon παρά τα καλά οικονομικά αποτελέσματα

Κέρδη κατέγραψε η Yahoo το δ'' τρίμηνο του 2016, με τα προσαρμοσμένα κέρδη και τις πωλήσεις να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα, σε αναμονή βρίσκεται το deal της Yahoo με τη Verizon παρά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τεχνολογική εταιρεία. Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία ανακοίνωσε πως η συμφωνία θα κλείσει μόλις εκπληρωθούν οι όροι που απαιτούνται, τοποθετώντας την ολοκλήρωση στο β΄τρίμηνο του 2017.

Τα έσοδα της Yahoo έφτασαν τα 1,47 δισ. δολάρια και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς η Thomson Reuters έκανε λόγο για 1,38 δισ. δολάρια. Πέρυσι, η εταιρεία είχε καταγράψει έσοδα ύψους 1,27 δισ. δολάρια.

Ο τεχνολογικός γίγαντας σημείωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 25 σεντς, ενώ αναλυτές είχαν κάνει λόγο για 21 σεντς ανά μετοχή.

Παρότι οι τιμές από τις διαφημίσεις μειώθηκαν, η Yahoo ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στα έσοδα από διαφημίσεις και εύκολα επίσης κατέγραψε αποτελέσματα ανώτερα των εκτιμήσεων στον τομέα της αναζήτησης. Ο αριθμός των διαφημίσεων προς πώληση αυξήθηκε 4% και οι τιμές στις διαφημίσεις ανά κλικ αυξήθηκαν 18%.

Τα έσοδα προβολής έφτασαν τα 573 εκατ. δολάρια κατά το δ'' τρίμηνο, πιο ψηλά από τα 568 εκατ. δολάρια που είχε αναφέρει στην εκτίμησή της η StreetAccount. Τα έσοδα από την αναζήτηση άγγιξαν τα 767 εκατ. δολάρια, επίσης ανώτερα των εκτιμήσεων της StreetAccount για 698,8 εκατ. δολάρια.