Καθεστώς ειδικής διαχείρισης για την Links of London

Καθεστώς ειδικής διαχείρισης για την Links of London

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης βρίσκεται από τις 8 Οκτωβρίου η θυγατρική της Folli Follie, Links of London, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιστοσελίδας της.

«Μετά τον διορισμό κοινών διαχειριστών, η ιστοσελίδα της εταιρείας, δυστυχώς, σταμάτησε να λειτουργεί προσωρινά, μέχρι νεωτέρας, και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να διεκπεραιώσει καμία online πώληση», αναφέρει η ανακοίνωση σύμφωνα με το Reuters, που προσθέτει ότι η εταιρία όρισε σήμερα την Deloitte ως ειδικό διαχειριστή την Τετάρτη. 

«Η εταιρία είχε να αντιμετωπίσει δύσκολες συνθήκες που έχουν επηρεάσει ολόκληρο τον κλάδο του εμπορίου στη χώρα», σημείωσε σε δήλωσή του ο ειδικός διαχειριστής Matt Smith. Πρόσθεσε ότι οι μέτοχοι της εταιρίας αναζητούν εναλλακτικές λύσεις.

Η Deloitte δήλωσε ότι θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τη Links of London και θα διερευνήσει τις επιλογές της, μεταξύ των οποίων και η πώληση. Πρόσθεσε ότι δεν εξετάζονται απολύσεις στην παρούσα φάση και οι διεθνείς δραστηριότητες της εταιρίας δεν επηρεάζονται άμεσα.

Η Links of London είχε αγοραστεί από την Folli Follie το 2006 έναντι 66 εκατ. Ευρώ, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα που εντάθηκαν πέρυσι μετά την υπαγωγή σε πτώχευση του αμερικάνικου της βραχίονα. Τον περασμένο Αύγουστο η Folli Follie ανακοίνωσε ότι έχει αναθέσει σε συμβούλους την πώληση της θυγατρικής της. Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία -με ενδιαφερόμενους που περιλάμβαναν τον βετεράνο μεγιστάνα Mike Ashley της Sports Direct- δεν οδήγησαν σε αποτέλεσμα με συνέπεια να τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης.