«Καταρρέει» η μετοχή της Air France μετά την παραίτηση του CEO

«Καταρρέει» η μετοχή της Air France μετά την παραίτηση του CEO

Σε μπελάδες βρίσκεται η γαλλική αεροπορική εταιρεία, καθώς η μετοχή της καταρρέει στα ευρωπαϊκά ταμπλό μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Ζαν-Μαρκ Ζαναγιάκ την περασμένη εβδομάδα. Εκτός απ'' αυτό, οι απεργίες των εργαζομένων συνεχίζονται και Γάλλοι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η επιβίωση της εταιρείας είναι αμφίβολη.

Η μετοχή υποχωρεί 13%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη σε σχεδόν πτώση εδώ και δύο χρόνια. Ακόμη και πριν τις σημερινές απώλειες, οι μετοχές έχουν χάσει το 40% της αξίας τους, καθιστώντας την τη μετοχή με τη χειρότερη επίδοση στη λίστα των 26 του Bloomberg World Airlines Index.

Τα γεγονότα που οδήγησαν την παραίτηση του Ζαναγιάκ την Παρασκευή ήταν η απόρριψη από πλευράς των εργαζομένων (με ποσοστό 55,44%) την πρόταση μισθολογικής συμφωνίας που είχε τεθεί σε ψηφοφορία.

Ο Ζαναγιάκ δήλωσε ότι θα υποβάλλει την παραίτησή του στο διοικητικό συμβούλιο στις 9 Μαΐου.

Η Air France ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η αύξηση δαπανών για καύσιμα αλλά και το ισχυρότερο ευρώ προσθέτουν «βάρη» στους ώμους της εταιρείας, σε συνδυασμό με την προσπάθεια των εργαζομένων για υψηλότερους μισθούς.

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, θα υπάρξουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις τελευταίας στιγμής.