Καταργείται η υποχρέωση κατάρτισης 3μηνιαίων και 9μηνιαίων καταστάσεων

Καταργείται η υποχρέωση κατάρτισης 3μηνιαίων και 9μηνιαίων καταστάσεων

Την κατάργηση της υποχρέωσης κατάρτισης 3μηνιαίων και 9μηνιαίων οικονομικών καταστάσεων για τις εισηγμένες εταιρείες προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο νόμου που έφτασε εχθές στη Βουλή για την «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2013/50/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 22ας Οκτωβρίου 2013 και στο άρθρο 1 της Οδηγίας 2014/51/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και άλλες διατάξεις».

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι οι εισηγμένες εταιρείες έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν εξαμηνιαίες και ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, καταργώντας την υποχρέωση κατάρτισης 3μηνιαίων και 9μηνιαίων οικονομικών καταστάσεων.

Μάλιστα παρατείνεται και η προθεσμία για τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων, από τη λήξη περιόδου αναφοράς, σε 4 μήνες για τις ετήσιες καταστάσεις και σε 3 μήνες για τις εξαμηνιαίες.

Παράλληλα, όπως προβλέπει το ίδιο νομοσχέδιο, σε μια διαδικασία τραπεζικής «διαφάνειας», τα πιστωτικά ιδρύματα θα οφείλουν πλέον να δημοσιοποιούν τις διαφημιστικές τους δαπάνες προς τα ΜΜΕ.