Επιστολή τραπεζών στο MEGA

Επιστολή τραπεζών στο MEGA

Οι τράπεζες έστειλαν επιστολή στους μετόχους του Mega με την οποία ζητάνε να αποσαφηνιστεί τι θα γίνει με την αύξηση κεφαλαίου, ποιοι από τους παλαιούς μετόχους θα συμμετάσχουν και ποιος θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, με δεδομένο ότι η εταιρεία είναι σήμερα ουσιαστικά ακέφαλη, μετά από την παραίτηση του κ. Πεφάνη.

Η επιστολή δεν έχει νομικά τον χαρακτήρα του τελεσίγραφου, αλλά ζητάει από τους μετόχους να απαντήσουν στα ερωτήματα μέχρι την προσεχή Τρίτη. Είναι σαφές ότι οι τράπεζες κινούνται με γνώμονα την προστασία των δικών τους συμφερόντων, αφού το Mega οφείλει σε αυτές περισσότερα από 110 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των μετόχων κι όλα τα σενάρια είναι αυτή την στιγμή ανοικτά. Ένα κρίσιμο σημείο πάντως είναι τι θέλει σχετικά και η κυβέρνηση. Ποια λύση, δηλαδή, ευνοεί το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Αυγή", η Τράπεζα Πειραιώς ενημέρωσε με επιστολή της τους βασικούς μετόχους του MEGA ότι προχωρά σε καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχει συνάψει με την «Τηλέτυπος».

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, αναστάτωση έχει προκαλέσει και η κατάσχεση εσόδων του MEGA εις χείρας τρίτων από εταιρεία factoring/προεξόφλησης επιταγών, τιμολογίων κ.λπ., καθώς θεωρείται εχθρική κίνηση από την πλευρά Μπόμπολα. Με διαταγή πληρωμής που εξέδωσε η εταιρεία παραγωγής «Ανωση», του ομίλου Μπόμπολα, κάνοντας απαιτητά από το MEGA τιμολόγια του καναλιού που είχε εκχωρήσει στη θυγατρική της Alpha Bank, ABC Factors, ύψους 14 εκατ. Ευρώ, έχει ενδιαφέρον η παράθεση στην έκθεση του ΔΣ προς τη Γενική Συνέλευση της διάθεσης των κεφαλαίων των προηγούμενων αυξήσεων.

Σφήνα στις απαιτήσεις της «Ανωσης»/ABC Factors έρχεται η πληροφορία ότι με επιστολή της η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει τους βασικούς μετόχους του καναλιού (Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη) ότι προχωρά σε καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχει συνάψει με την «Τηλέτυπος».

Η Τράπεζα Πειραιώς ερωτηθείσα πάντως δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία για καταγγελία των δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι η Γ.Σ. των μετόχων της «Τηλέτυπος» ανακοινώθηκε για τις 7 Απριλίου, ενώ οι δανείστριες τράπεζες ζητούν να μάθουν άμεσα ποιοι από τους βασικούς μετόχους προτίθενται να λάβουν μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή ποιοι θα καταβάλλουν μετρητά και σε ποιο ύψος.

Σύμφωνα με την "Αυγή" οι διαβουλεύσεις των μετόχων με τις τράπεζες συνεχίζεται, με στόχο να μην ενεργοποιηθούν οι ρήτρες του δανείου ύψους 85 εκατ. Ευρώ, το οποίο θα μπορούσε να γίνει άμεσα απαιτητό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες δεν έχουν ακόμα δώσει παράταση για την καταγγελία του δανείου.