Κ. Κομάρεκ: Οι λόγοι που καταθέσαμε δημόσια πρόταση για τον ΟΠΑΠ

Κ. Κομάρεκ: Οι λόγοι που καταθέσαμε δημόσια πρόταση για τον ΟΠΑΠ

Τους λόγους για τους οποίους ο Τσέχος επιχειρηματίας και βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ Κάρελ Κομάρεκ αποφάσισε να υποβάλει δημόσια πρόταση για την εξαγορά του 100% των μετοχών του ομίλου αναφέρει σε δήλωσή  του.

Στόχος του επικεφαλής του επενδυτικού ομίλου KKCG, στον έλεγχο του οποίου βρίσκεται ο όμιλος SAZKA είναι να αυξήσει το μερίδιο που έχει στον ΟΠΑΠ. «Μέσω της προαιρετικής δημόσιας πρότασης, η οποία υλοποιείται πλήρως σε μετρητά και είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, δεσμεύουμε κεφάλαια άνω των €2 δισεκατομμυρίων, στηρίζοντας την πρόταση αυτή», αναφέρει ο Κ. Κομάρεκ.

Μάλιστα όπως τονίζει ο επενδυτής, «από την 1η Μαρτίου 2013, δηλαδή την ημέρα της ανακοίνωσης της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, η συνολική απόδοση για τους μετόχους έχει ανέλθει σε 130% και συμπεριλαμβάνει καταβληθέντα μερίσματα συνολικού ύψους άνω των €1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Αναλυτικά η δήλωση του Κάρελ Κομάρεκ:

«Είμαστε βέβαιοι ότι χάρη στη σταθερή στήριξη και την ενεργό ενασχόληση μας με τις δραστηριότητες της εταιρείας, έχουμε συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικής αξίας για όλους τους μετόχους του ΟΠΑΠ. Από την 1η Μαρτίου 2013, δηλαδή την ημέρα της ανακοίνωσης της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, η συνολική απόδοση για τους μετόχους έχει ανέλθει σε 130% και συμπεριλαμβάνει καταβληθέντα μερίσματα συνολικού ύψους άνω των €1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από την πλευρά μας, επιδιώκουμε να αυξήσουμε το μερίδιο μας στον ΟΠΑΠ και θέλουμε να δώσουμε στους υπάρχοντες μετόχους την ευκαιρία να αποκομίσουν κέρδη από την αξία που έχουν συγκεντρώσει με την πάροδο των ετών. Μέσω της προαιρετικής δημόσιας πρότασης, η οποία υλοποιείται πλήρως σε μετρητά και είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, δεσμεύουμε κεφάλαια άνω των €2 δισεκατομμυρίων, στηρίζοντας την πρόταση αυτή».

Βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ είναι σήμερα η Emma Delta Holdings. Σε αυτή -μετά και την αποχώρηση του Jiri Smejc τον περασμένο Μάρτιο- ο 50χρονος Τσέχος επιχειρηματίας Καρέλ Κομάρεκ συμμετέχει -μέσω της κατά 100% ιδιόκτητης εταιρείας του SAZKA Group- με 67% και συνεπώς κατέχει το 22,1% του ΟΠΑΠ. Υπενθυμίζεται πως το SAZKA Group εκτός από τον ΟΠΑΠ, έχει συμμετοχές στην Lottoitalia και την Casinos Austria.

Νωρίτερα σήμερα ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε πως παρέλαβε τη δημόσια πρόταση της Sazka Group a.s. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία και σύμφωνα με τον Ελληνικό Νόμο περί Δημοσίων Προτάσεων (Ν.3461/2006) ο ΟΠΑΠ θα διορίσει χρηματοοικονομικό σύμβουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα αξιολογήσει την εν λόγω δημόσια πρόταση διατυπώνοντας γνώμη, μετά την έγκριση του πληροφοριακού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της SAZKA εδώ.