8ος χρόνος, ημέρα 2392η
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Kάπλαν (Fed): Η μετάλλαξη Δέλτα έχει επιπτώσεις στην αγορά εργασίας

Kάπλαν (Fed): Η μετάλλαξη Δέλτα έχει επιπτώσεις στην αγορά εργασίας
Shutterstock

Ο πρόεδρος της Dallas Federal Reserve, Ρόμπερτ Κάπλαν δήλωσε σήμερα ότι παρακολουθεί την οικονομία με μεγάλη προσοχή στην επίδραση της αύξησης των κρουσμάτων λόγω μετάλλαξης Δέλτα, επισημαίνοντας ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να αλλάξει την άποψή του για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

«Οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Κάπλαν μιλώντας στο Fox Business Network. «Μέχρι τώρα [το στέλεχος Δέλτα] δεν έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στις δραστηριότητες των καταναλωτών, όπως η έξοδος για ένα γεύμα. Ωστόσο, έχει αντίκτυπο στην αγορά εργασίας καθώς καθυστερεί την επιστροφή στο γραφείο, επηρεάζει την ικανότητα των επιχειρήσεων να κάνουν νέες προσλήψεις λόγω του φόβου της μόλυνσης και μπορεί να επηρεάζει και την βιομηχανική παραγωγή», ανέφερε.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο κεντρικός τραπεζίτης είχε πει «Αν η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίσει να μεταδίδεται ευρέως και κάνει τους ανθρώπους επιφυλακτικούς για την επιστροφή τους στην αγορά εργασίας ή αν επιβραδύνει τις προσλήψεις... αυτό θα μπορούσε να με οδηγήσει να επαναξιολογήσω αν ήρθε ο καιρός να μειώσουμε τις αγορές των ομολόγων ή θα πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή».