Καλύτερα των προβλέψεων τα κέρδη της Wells Fargo

Καλύτερα των προβλέψεων τα κέρδη της Wells Fargo

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη της Wells Fargo στο τέταρτο τρίμηνο, καθώς η εταιρεία ενισχύθηκε από την φορολογική μεταρρύθμιση που ψήφισε το αμερικάνικο Κογκρέσο και μειώνει την φορολογία των επιχειρήσεων.

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα ανά περιουσιακά στοιχεία ανέφερε κέρδη $1,16 ανά μετοχή ή $6,2 δισ., και έσοδα ύψους 22,05 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με αναλυτές της Thomson Reuters, η τράπεζα αναμενόταν να παρουσιάσει κέρδη της τάξης του 1,07 δολ. ανά μετοχή και έσοδα ύψους 22,38 δισ. δολάρια.

«Παρότι αντιμετωπίσαμε προκλήσεις το 2017, η κατάσταση της εταιρείας είναι πολύ καλύτερη σήμερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο και είμαι βέβαιος ότι φέτος η Wells Fargo θα πάει ακόμα καλύτερα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Tim Sloan.

Τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 17% σε σύγκριση με το 2016.

Οι μετοχές ωστόσο της εταιρείας υποχώρησαν κατά 1,1% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η Wells Fargo ανακοίνωσε κέρδη μετά από φόρους στα 3,35 δισ. δολάρια ή 67 σεντς ανά μετοχή, με εκτιμώμενο φορολογικό όφελος στα 3,89 δισ. δολάρια. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης φορολογικό κέρδος από την πώληση της Wells Fargo Insurance Services. Τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν 12,3 δισ. δολάρια, και χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της Wall Street.