Καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για την Coca-Cola στο δ' τρίμηνο

Καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για την Coca-Cola στο δ' τρίμηνο

Καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα σημείωσε στο δ'' τρίμηνο η Coca-Cola Co., καθώς οι υψηλότεροι όγκοι πωλήσεων και η υψηλότερη τιμολόγηση αντιστάθμισαν τον αντίκτυπο της αδυναμίας στο εξωτερικό.

Κατά το τέταρτο τρίμηνο, οι όγκοι πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο αυξήθηκαν 3%, ενώ στην κορυφή βρίσκονταν και πάλι μη ανθρακούχα ποτά όπως το τσάι, το εμφιαλωμένο νερό και το γάλα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, που βελτιώθηκε κατά 6%. Οι πωλήσεις της σόδας αυξήθηκαν κατά 2% σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι επιταχύνει τις προσπάθειές της για refranchising των δραστηριοτήτων εμφιάλωσης, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για μείωση του κόστους.

Συνολικά, η Coca-Cola Co. σημείωσε κέρδη ύψους 1,24 δισ. δολαρίων ή 28 σεντς ανά μετοχή, από τα 770 εκατ. δολάρια ή 17 σεντς ανά μετοχή, το 2014.

Τα κέρδη ανά μετοχή – εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων – ήταν 38 σεντς, πιο ψηλά από την εκτίμηση για 37 σεντς των αναλυτών του Thomson Reuters. Τα έσοδα σημείωσαν πτώση 8% στα 10 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές είχαν κάνει εκτιμήσεις για 9,91 δισ. δολάρια.