(Και) το Λουξεμβούργο στην κούρσα προσέλκυσης επιχειρήσεων μετά το Brexit

(Και) το Λουξεμβούργο στην κούρσα προσέλκυσης επιχειρήσεων μετά το Brexit

Mετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διάφορα Ευρωπαϊκά κράτη-μέλη εποφθαλμιούν τη θέση που έχει το Λονδίνο ως το κύριο χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης.

Και το Λουξεμβούργο, είναι ένα από αυτά, όπως αναφέρει το CNBC.

Σε επίσκεψή του στη Σιγκαπούρη ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Pierre Gramegna, δήλωσε, ότι η χώρα αποτελεί ήδη επιλογή των επιχειρήσεων μετά τη φυγή τους από το Λονδίνο, και τόνισε πως θα επιδιώξει την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερου ρόλου σε αυτή τη διαδικασία.

«Όλες οι υπηρεσίες αξιολόγησης, βαθμολογούν την αξιοπιστία μας με ΑΑΑ. Η κατάσταση της χώρας είναι προβλέψιμη και υπάρχει σταθερότητα πολιτική οικονομική και χρηματοπιστωτική».  

Ο Gramegna απολαμβάνει ήδη επιτυχία ως προς τα σχέδια του. Ο κολοσσός των ασφαλίσεων AIG ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα μεταφέρει ένα τμήμα των δραστηριοτήτων του στο Λουξεμβούργο διατηρώντας πάντως τα κεντρικά γραφεία της Ευρώπης στο Λονδίνο, τονίζοντας ότι οι δεσμοί του με το City θα παραμείνουν ισχυροί.

Το Λουξεμβούργο βρίσκεται επίσης στη λίστα της Λονδρέζικης Lloyd''s ως επιλογή για δημιουργία βάσης για τις σχετικές με τη Ευρωπαϊκή Ένωση δραστηριότητες, σύμφωνα με πηγές του Reuters.