Κ. Παπανάτσιου: Θα πιάσουμε και αυτή τη φορά τους στόχους του προϋπολογισμού

Κ. Παπανάτσιου: Θα πιάσουμε και αυτή τη φορά τους στόχους του προϋπολογισμού

«Θα πιάσουμε και αυτή τη φορά τους στόχους του προϋπολογισμού και θα είναι η τρίτη συνεχής χρονιά», τόνισε από την Ολομέλεια της Βουλής, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οπότε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος εξέφρασε ανησυχία για τα στοιχεία της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, η κ. Παπανάτσιου έκανε λόγο για καταστροφολογία εκ μέρους της αντιπολίτευσης και ανέφερε ότι η απόκλιση των 2,3 δισ. ευρώ στα έσοδα του εννεάμηνου δεν αποτελεί υστέρηση αλλά ταμειακό ζήτημα. Διαβεβαίωσε δε ότι ο προϋπολογισμός θα εκτελεστεί κανονικά.

«Θα πιάσουμε και αυτή τη φορά τους στόχους. Για τρίτη χρονιά. Κάθε φορά που έχουμε καινούργια στοιχεία αρχίζουμε πάντα την καταστροφολογία», είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Οικονομικών και υπογράμμισε ότι η απόκλιση 2,3 δισ. Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου, δεν αποτελεί υστέρηση εσόδων, ούτε δημιουργεί πρόβλημα στον προϋπολογισμό, παρά είναι ταμειακό πρόβλημα «που έχει να κάνει με τις πληρωμές των ληξιπροθέσμων» και όχι με τον προϋπολογισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ