Κ. Παπανάτσιου: Λάσπη η καταγγελία για μίζα σε συνεργάτη Υπουργού

Στην διάψευση του Ιωσήφ Λιβανού που κατήγγειλε ότι συνεργάτης υπουργού ζήτησε μίζα προχώρησε εκ νέου η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι ο κ. Λιβανός λόγω μη ολοκλήρωσης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου δεν μπορούσε να διεκδικήσει αμοιβή και άρα ο συνεργάτης του υπουργού δεν θα μπορούσε να λάβει τη μίζα!

«Πρόκειται για μια διάταξη του 2007 που  προέβλεπε χορήγηση αμοιβής σε περίπτωση καταγγελίας για φοροδιαφυγή», είπε αρχικά η κυρία Παπανάατσιου, επιχειρώντας να εξηγήσει την υπόθεση και συμπλήρωσε ότι η διάταξη ουδέποτε ενεργοποιήθηκε, αφού δεν εκδόθηκε υπουργική απόφαση.

«Άρα δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών πράξη που να αφορά τον καταγγέλλοντα ή άλλη μεμονωμένη περίπτωση και άρα δεν θα μπορούσε να υπάρξει θεσμικό βήμα για το καταγγέλλοντα», υποστήριξε η υφυπουργός Οικονομικών και μίλησε για «λάσπη» από τον κ. Λιβανό, που ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στο σκάνδαλο «Καρούζος gate».

Η κυρία Παπανάτσιου πέρασε και στην αντεπίθεση ισχυριζόμενη  «ο καταγγέλλοντας έχει απευθυνθεί πολλές φορές στο υπουργείο και στην ΑΔΑΕ και στην προσπάθειά του να δικαιωθεί δεν διστάζει να πετάει λάσπη σε συνεργάτη υπουργού». Υπαινίχθηκε, δηλαδή, ότι πρόκειται για μια προσπάθεια του κ. Λιβανού ώστε να πιέσει το υπουργείο για να πάρει την αμοιβή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λιβανός κατήγγειλε σε συνέντευξή του εκβιασμούς από συνεργάτες ανώτατων κυβερνητικών στελεχών, µμεταξύ των οποίων ένας αναπληρωτής υπουργός, που πλέον δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση, και ένα κυβερνητικό στέλεχος που βρίσκεται ακόμη και σήμερα πολύ κοντά στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, µεταξύ του 2016 και του 2017.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία intime news