Κ. Λίντνερ: H Ελλάδα λαμβάνει de facto ένα τέταρτο πακέτο στήριξης

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, 12:06
-A +A
Κ. Λίντνερ: H Ελλάδα λαμβάνει de facto ένα τέταρτο πακέτο στήριξης

«H Ελλάδα λαμβάνει de facto ένα τέταρτο πακέτο στήριξης» δήλωσε ο Αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας που διεξάγεται συζήτηση.

«Αυτό που βλέπουμε ως αλλαγές στο χρέος, έχει τον χαρακτήρα ενός τέταρτου προγράμματος. Συνεχίζει να υπάρχει εποπτεία (monitoring). Δεν το αποκαλείτε έτσι. Επίσης, το ΔΝΤ είναι εκτός. Αυτό είναι μια αλλαγή θέσης», τόνισε ο κ. Λίντνερ.

Ο  αρχηγός τους FDP υποστήριξε πως το το νέο αυτό πακέτο για την Ελλάδα περνάει απαρατήρητο «καθώς το μεταναστευτικό κατευθύνει και αυτή την εσωτερική πολιτική συζήτηση και έτσι δεν αντιλαμβανόμαστε καν τι γίνεται στο πλαίσιο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης».

Νωρίτερα, η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως «αύριο εδώ στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα ψηφίσουμε για το τελευταίο κομμάτι του ελληνικού προγράμματος» και τόνισε ότι το ελληνικό πρόγραμμα, όπως και άλλα προγράμματα, υπήρξε μια μεγάλη πρόκληση, αλλά η διάσωση ήταν και προς το συμφέρον της Γερμανίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

 

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα