Κοντά σε συμφωνία ΔΝΤ και Αργεντινή

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, 08:22
-A +A
Κοντά σε συμφωνία ΔΝΤ και Αργεντινή

Στη δήλωση ότι η Αργεντινή και το ΔΝΤ βρίσκονται «κοντά» στην επίτευξη συμφωνίας προχώρησε η Γενική Διευθύντρια του διεθνή οργανισμού, Κριστίν Λαγκάρντ, μια συμφωνία, δηλαδή, που θα αφορά στην ενίσχυση ενός προγράμματος για να αντιμετωπισθεί η νομισματική κρίση της χώρας της Λατινικής Αμερικής που έχει προκαλέσει συνεχιζόμενη αναταραχή στις αγορές.

«Είμαστε κοντά στη γραμμή τερματισμού όσον αφορά την επίτευξη μιας αναθεωρημένης συμφωνίας μεταξύ της Αργεντινής και του ΔΝΤ, η οποία θα υπόκειται στην έγκριση της εκτελεστικής επιτροπής μας», έγραψε η Κ. Λαγκάρντ στο Twitter αναφορικά με την αναθεώρηση μιας συμφωνίας που επετεύχθη τον Ιούνιο μεταξύ της λατινοαμερικάνικης χώρας και του Ταμείου για τη χορήγηση δανείου ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Αργεντινή το οποίο το Μπουένος Άιρες επιδιώκει την αναδιάρθρωση του.

«Είχα μια πολύ καλή συνάντηση με τον πρόεδρο Μαουρίσιο Μάκρι», τόνισε, επίσης.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής, Λουίς Κάπουτo υπέβαλε απρόσμενα την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους εν μέσω των διαπραγματεύσεων της χώρας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

«Αυτή η παραίτηση οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, με την πεποίθηση ότι μια νέα συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στη δημοσιονομική, οικονομική, νομισματική και συναλλαγματική κατάσταση», αναφέρει ο Λ. Καπούτο στην ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας. 

Σημειώνεται ότι ο Καπούτο είχε αναλάβει τα καθήκοντα του τον περασμένο Ιούνιο, αντικαθιστώντας τον Φεντερίκο Στουρτσμπέργκερ. 

 Στον απόηχο της είδησης, το πέσο εμφάνισε απώλειες άνω του 2%, ενώ ο χρηματιστηριακός δείκτης υποχωρούσε 5,4%.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα