Κ. Κόλλιας: Ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί η έξοδος στις αγορές

Κ. Κόλλιας: Ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί η έξοδος στις αγορές

Ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί είναι η χθεσινή, πρώτη μετά από τρία χρόνια, δοκιμαστική έξοδος στις αγορές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνο Κόλλια.

Όπως δήλωσε ο κ. Κόλλιας: "Για να έχει νόημα και ουσιαστικό αποτέλεσμα η συγκεκριμένη κίνηση, απαιτείται η συνέχιση της σκληρής δουλειάς και η χωρίς καθυστερήσεις ολοκλήρωση της τρίτης και των επόμενων αξιολογήσεων.

Η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και η οριστική διευθέτηση, από πλευράς των δανειστών, του ελληνικού χρέους, μπορούν να κάνουν τις επόμενες εκδόσεις ακόμα πιο επιτυχημένες και να σταθεροποιήσουν την καμπύλη των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων σε χαμηλότερα επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, η προοπτική της επιστροφής στην κανονικότητα επιβάλλει την όσο το δυνατόν ταχύτερη εφαρμογή των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων εκείνων, που θα αφαιρέσουν άμεσα τις όποιες στρεβλώσεις εξακολουθούν να υφίστανται στην ελληνική οικονομία και θα ενισχύσουν την αξιοπιστία της Ελλάδας, φέρνοντας επενδύσεις και, στο τέλος της ημέρας, θέσεις εργασίας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ