Κ. Χατζηδάκης: Μετασχηματισμός της ΔΕΗ για να μην λέμε στους πολίτες «δώστε λεφτά»

Τρίτη 03 Δεκεμβρίου 2019, 14:09
-A +A
Κ. Χατζηδάκης: Μετασχηματισμός της ΔΕΗ για να μην λέμε στους πολίτες «δώστε λεφτά»

Στόχος είναι να υπάρξει ένας συνολικός μετασχηματισμός της ΔΕΗ, τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης, που «θα την καταστήσει κερδοφόρα και θα επιτρέψει στις όποιες κυβερνήσεις να μην πηγαίνουν κάθε τρεις και λίγο στους Έλληνες πολίτες και να χτυπάνε την πόρτα λέγοντας δώστε λεφτά για τη ΔΕΗ».

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι κατανοεί το γεγονός πως οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν βιώσει την απαξίωση της επιχείρησης όλα αυτά τα χρόνια και θεωρεί ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ακούν ακραίες λαϊκίστικες προσεγγίσεις. Επανέλαβε πως ξεκάθαρος σκοπός είναι να σωθεί η επιχείρηση και ότι δεν μπορούν να υπάρξουν εργαζόμενοι χωρίς επιχείρηση.

Σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως είναι μια εταιρεία που παραβιάζει το δίκαιο του περιβάλλοντος και δεν σέβεται τους ίδιους τους εργαζομένους της, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί δύο θανατηφόρα ατυχήματα.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η ΛΑΡΚΟ είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης της ΔΕΗ, χρωστώντας 330 εκατ.

Όσον αφορά τις εξελίξεις με την Τουρκία και τη σύναψη συμφωνίας με τη Λιβυή για οριοθέτηση ΑΟΖ, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι «καλύτερα να συζητάς με ένα γείτονα σου όσο ανάποδος και αν είναι παρά να μην μιλάς καθόλου».

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα