JPMorgan Chase: Ξανά σε επίπεδα προ κρίσης οι αποδοχές του Jamie Dimon

JPMorgan Chase: Ξανά σε επίπεδα προ κρίσης οι αποδοχές του Jamie Dimon

Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, θα λάβει για τις υπηρεσίες του το 2017 στην τράπεζα συνολικό ποσό 29,5 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένο κατά 5,4% ή 1,5 εκατ. δολάρια σε σχέση με τις αποδοχές του το 2016, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της εταιρίας που κατατέθηκε χθες.

Ειδικότερα, το πακέτο των αμοιβής του J. Dimon περιλαμβάνει 23 εκατ. δολάρια σε δεσμευμένες μετοχές και 5 εκατ. δολάρια σε μετρητά, ενώ ο βασικός του μισθός παραμένει αμετάβλητος στα 1,5 εκατ. Σημειώνεται ότι αποδοχές του το 2016 είχαν ανέλθει στα 28 εκατ. δολάρια, ενώ το υψηλότερο ποσό που έχει λάβει ήταν τα 30 εκατ. το 2007, πριν ξεσπάσει η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση.

Πρόκειται επίσης για τον τρίτο χρόνο που ο J. Dimon «πληρώνεται» με τις συγκεκριμένες μετοχές, οι οποίες είναι ένα είδος μετοχών που προσφέρονται σε υπαλλήλους εταιρειών και δεν ακολουθούν τη διαδικασία εισαγωγής στο Χρηματιστήριο, ενώ η απόδοσή τους σχετίζεται με το χρονικό διάστημα που θα διακρατηθούν και η αξία τους εξαρτάται από τις επιδόσεις του Dimon και της τράπεζας.

Σύμφωνα με το έγγραφο της JPMorgan Chase, η αμοιβή του Jamie Dimon βασίστηκε στην ισχυρή επίδοση στις επενδύσεις της τράπεζας, τη διαχείριση κινδύνου, την εστίαση στους πελάτες και την ηγεσία.

(φωτογραφία AP)