JP Morgan: O Τζ. Ντάιμον προειδοποιεί για βαθύτερη ύφεση από του 2008

JP Morgan: O Τζ. Ντάιμον προειδοποιεί για βαθύτερη ύφεση από του 2008

Για βαθιά ύφεση μεγαλύτερη ίσως του 2008 προειδοποίησε ο ελληνικής καταγωγής και εκ των κορυφαίων τραπεζιτών των ΗΠΑ, διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Νταιμον.

Στο ετήσιο γράμμα του προς τους μετόχους της επενδυτικής τράπεζας, ο Ντάιμον προειδοποιεί ότι πανδημία του κορονοϊού έχει στοιχεία "βαθιάς ύφεσης" και της οικονομικής κρίσης του 2008.

"Δεν ξέρουμε ακριβώς τι επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μία βαθιά ύφεση συνδυασμένη με κάποια στοιχεία που είδαμε στην κρίση του 2008" επισημαίνει ο Ντάιμον.

“Όσον αφορά την πορεία της τράπεζας, ο Ντάιμον προειδοποιεί τους μετόχους του ότι τα κέρδη θα υποχωρήσουν αυτό το έτος, αν και επισημαίνει ότι η τράπεζα διαθέτει 500 δις δολάρια σε ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία και άλλα 300 δισ. δολάρια σε δανειοδοτική ικανότητα από την Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ για να στηρίξει τον δανεισμό στην πραγματική οικονομία.

Ο Ντάιμον κλείνει την επιστολή του καλώντας τη χώρα και τους ηγέτης της να κάνουν περισσότερα για να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για μια μελλοντική κρίση.

"Αν και έχω βαθιά εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ και στις εξαιρετικές ικανότητας και ανθεκτικότητα της χώρας, δεν έχουμε κάποιο θεϊκό δικαίωμα στην επιτυχία", αναφέρει ."Οι προκλήσεις είναι σημαντικές και δεν θα πρέπει να περιμένουμε πως όλα θα πάνε καλά μόνα τους. Ας κάνουμε όλοι μας ότι μπορούμε για να ενισχύσουμε την εξαιρετική μας ένωση".