Itochu και Air Liquide συνεργάζονται για εργοστάσιο υδρογόνου στην Ιαπωνία

Itochu και Air Liquide συνεργάζονται για εργοστάσιο υδρογόνου στην Ιαπωνία

Η ιαπωνική εταιρεία Itochu θα συνεργαστεί με την Air Liquide, έναν γαλλικό προμηθευτή φυσικού αερίου, για την ανάπτυξη μονάδας υγρού υδρογόνου στην κεντρική Ιαπωνία, η οποία, όταν ολοκληρωθεί, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

Το εργοστάσιο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στα μέσα της δεκαετίας, θα επιταχύνει την υιοθέτηση υδρογόνου ως καθαρής μορφής ενέργειας στην Ιαπωνία. Η εγκατάσταση θα παράγει υγρό υδρογόνο από υγροποιημένο φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και καύσιμο οχημάτων.

Το εργοστάσιο θα είναι σε θέση να παράγει περίπου 30 τόνους υγρού υδρογόνου την ημέρα, αρκετό για να τροφοδοτήσει 42.000 οχήματα. Η παραγωγή υγρού υδρογόνου στην Ιαπωνία ανέρχεται σε περίπου 44 τόνους την ημέρα, εκ των οποίων η Iwatani, έμπορος φυσικού αερίου, παράγει 70%. 

Η Air Liquide είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς υδρογόνου στον κόσμο, μαζί με τη γερμανική Linde. Το περασμένο, η γαλλική εταιρεία σημείωσε καθαρό κέρδος 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,9 δισεκατομμύρια δολάρια) από έσοδα 20,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία λειτουργεί περίπου 120 σταθμούς υδρογόνου από το σύνολο των 500 στον κόσμο. Στην Ιαπωνία, η εταιρεία λειτουργεί 13 σταθμούς και σκοπεύει να προσθέσει τέσσερις ακόμη το 2022.