Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Ο προϋπολογισμός μας χαρακτηρίζεται από αίσθημα ευθύνης και θάρρος

Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2018, 22:09
-A +A
Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Ο προϋπολογισμός μας χαρακτηρίζεται από αίσθημα ευθύνης και θάρρος

Σε επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία αναφέρεται διεξοδικά στο προσχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε και «εύχεται να αναπτυχθεί ανοικτός διάλογος». 

«Ο κρατικός προϋπολογισμός που ετοιμάζεται να εγκρίνει η ιταλική κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από αίσθημα ευθύνης και από θάρρος. Οι στόχοι του είναι η ευημερία των πολιτών και η ανάπτυξη, με φροντίδα -στην συνέχεια- για την μείωση του ελλείμματος», γράφει ο ιταλός υπουργός. 

Επαναλαμβάνει, δε, ότι η σχέση ελλείμματος- Αεπ θα διαμορφωθεί στο 2,4% το 2019, στο 2,1% το 2020 και ότι θα περιοριστεί στο 1,8% το 2021. Σε ότι αφορά την ανάπτυξη, ο Τρία θεωρεί ότι το σύνολο των μέτρων θα αυξήσει το Αεπ της χώρας κατά 1,5% το 2019, 1,6% το 2020 και 1,4% το 2021. 

«Τώρα ξεκινά η φάση διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα μπορέσει να διαπιστώσει τις βάσεις τις οποίες διαθέτει η στρατηγική ανάπτυξης που η κυβέρνηση έχει εντάξει στο προσχέδιο προϋπολογισμού», τονίζει ο ιταλός, τεχνοκράτης υπουργός. Με ειδική αναφορά -όπως προσθέτει- στις επενδύσεις, στην στήριξη της απασχόλησης και στην κοινωνική συνοχή και με μέριμνα για την βιωσιμότητα του οικονομικού συστήματος. 

Ο Τζοβάνι Τρία εύχεται, τέλος, να αναπτυχθεί «εποικοδομητικός και ανοικτός διάλογος με την Κομισιόν» και υπενθυμίζει ότι η ιταλική κυβέρνηση «είναι αισιόδοξη και συμπαγής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα