Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Με ποια κριτήρια κατέληξε η ΕΚΤ στα € 8,8 δισ. για την Monte dei Paschi;

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Με ποια κριτήρια κατέληξε η ΕΚΤ στα € 8,8 δισ. για την Monte dei Paschi;

«Θα ήταν χρήσιμες κάποιες επιπλέον πληροφορίες από την ΕΚΤ σχετικά τα κριτήρια που οδήγησαν στην απόφαση να ζητήσει αύξηση κεφαλαίου για την Monte dei Paschi di Siena, μέχρι 8,8 δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Pier Carlo Padoan, σε φόρουμ που διοργάνωσε η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου Il Sole 24 Ore.
 
O Padoan πρόσθεσε, πάντως, πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο Matteo Renzi , θεωρούσαν ότι η λύση της ελεύθερης αγοράς θα ήταν η καλύτερη δυνατή για την στήριξη της συγκεκριμένης τράπεζας. Εξήγησε, δε, ότι η κυβέρνηση της Ρώμης αποδέχεται και δεν θα προσφύγει κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Θεωρεί, όμως, ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε «να αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας της, διότι οι αποφάσεις της για την όποια μεμονωμένη περίπτωση με την οποία ασχολείται κάθε φορά πρέπει να προσανατολίζουν στη συνέχεια και τις διάφορες επιλογές άλλων τραπεζών».
 
Σχετικά, τέλος, με την γενικότερη κατάσταση του τραπεζικού συστήματος της χώρας του, ο Pier Carlo Padoan, μιλώντας στο φόρουμ της Il Sole 24 Ore, τόνισε ότι «υπάρχουν ευθύνες που προκύπτουν από συμπεριφορές μεμονωμένων προσώπων, οι οποίες προκάλεσαν ζημία σε μετόχους, καταθέτες, αλλά και σε σειρά ιδιωτικών εταιριών».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ