Ιταλία: Ο πρόεδρος Ματαρέλα ζήτησε από τον ΥΠΟΙΚ Τρία να μην παραιτηθεί

Ιταλία: Ο πρόεδρος Ματαρέλα ζήτησε από τον ΥΠΟΙΚ Τρία να μην παραιτηθεί

Ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού, ζητώντας του να μην παραιτηθεί από τη θέση του, σύμφωνα με ιταλικές εφημερίδες.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος Ματαρέλα ζήτησε από τον Τζ. Τρία να παραμείνει στη θέση του στο ΥΠΟΙΚ προκειμένου να μην υπάρξει αβεβαιότητα στις αγορές. 

Σημειώνεται ότι ο Τζιοβάνι Τρία επιθυμούσε το έλλειμμα του ιταλικού προϋπολογισμού να κυμαινόταν έως και στο 1,6%, προκειμένου να είναι εναρμονισμένος με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλει η Ιταλία να περιορίσει τις δημοσιονομικές της δαπάνες ώστε να χαλιναγωγήσει το μεγάλο εξωτερικό χρέος της.

Ωστόσο, ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε προβλέπει τελικά έλλειμμα της τάξης του 2,4% του ΑΕΠ.

«Ο προϋπολογισμός προβλέπει μείωση του ποσοστού χρέους»

Ο νέος προϋπολογισμός της Ιταλίας προβλέπει μείωση του ποσοστού χρέους επί του ΑΕΠ το 2019, δήλωσε από την πλευρά του ο Αλμπέρτο Μπαγκνάι, που προεδρεύει της επιτροπής Οικονομικών στην Άνω Βουλή.

Ο ίδιος, είναι σημαντικό στέλεχος της κυβερνητικής Λίγκας, ενώ δήλωσε πως οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει τον στόχο ελλείμματος - ΑΕΠ, που έχει θέσει η ιταλική κυβέρνηση.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Radio Anch''io) ο Μπαγκνάι, προειδοποίησε την Ευρώπη “κατά του ανοίγματος ενός νέου μετώπου με την Ιταλία,” την ίδια στιγμή που καλείται να διαχειριστεί το Brexit.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ