Ιταλία: Η διάσωση της Monte dei Paschi είναι οριστική

Ιταλία: Η διάσωση της Monte dei Paschi είναι οριστική

Η συμφωνία για τη διάσωση της τέταρτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας, Monte dei Paschi di Siena, που προβλέπει την ενίσχυσή της με κρατικά κεφάλαια έως 6,6 δισ. ευρώ, έλαβε όλες τις αναγκαίες εγκρίσεις από τις αρχές της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Fabio Panetta.

Η συμφωνία για τη διάσωση της Monte dei Paschi είναι οριστική, δήλωσε ο υποδιοικητής στη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Στην ίδια συνέντευξη, ο επικεφαλής επόπτης (της ιταλικής κεντρικής τράπεζας) Καρμέλο Μπαρμπαγκάλο είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απομένει μόνο να επισημοποιήσει την έγκρισή της, αλλά ότι δεν υπάρχουν αμφιβολίες πως - σε αντίθεση με τις τράπεζες Popolare di Vicenza και Veneto Banca - η Monte dei Paschi θα μπορέσει να λάβει κρατική βοήθεια για να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Ο Μπαρμπαγκάλο σημείωσε ότι η Monte dei Paschi θα ολοκληρώσει την πώληση «κόκκινων» δανείων της, που αποτελεί βασικό πυλώνα του σχεδίου διάσωσής της, χάρη στο γεγονός ότι τα ταμείο διάσωσης των ιταλικών τραπεζών Atlante μπορεί πλέον να διοχετεύσει κεφάλαια για την αγορά κόκκινων δανείων της τράπεζας, τα οποία προηγουμένως προορίζονταν για τα προβληματικά δάνεια των τραπεζών της περιοχής του Βένετο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ