Σε ιστορικό χαμηλό η μετοχή της Deutsche Bank, καθώς συνεχίζεται η έρευνα

Σε ιστορικό χαμηλό η μετοχή της Deutsche Bank, καθώς συνεχίζεται η έρευνα

Σε ιστορικό χαμηλό βρέθηκε σήμερα η μετοχή της Deutsche Bank καθώς οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται για δεύτερη μέρα στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Φρανκφούρτη.

Η μετοχή σημειώνει απώλειες 3,16% και διαπραγματεύεται στα 8,027 ευρώ στο γερμανικό χρηματιστήριο, ενώ στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην αγορά της Νέας Υόρκης υποχωρεί 4,75%.

Η έρευνα, στην οποία παίρνουν μέρος 170 αστυνομικοί, εισαγγελικοί λειτουργοί και εφοριακοί, έχει να κάνει με ζητήματα που σχετίζονται με ξέπλυμα χρήματος το οποίο συνδέεται με τα Panama Papers, ανέφερε εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης.

Ο μεγάλος όγκος του υλικού σημαίνει ότι η έρευνα θα πρέπει να συνεχιστεί και την σημερινή ημέρα, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος. Από την πλευρά της, η DB ανακοίνωσε ότι «συνεργάζεται πλήρως» με τις αρχές και παραδέχθηκε ότι η υπόθεση σχετίζεται με τα «Panama Papers», τα οποία διέρρευσαν το 2015 από ανώνυμη πηγή στην Sueddeutsche Zeitung. Τουλάχιστον 28 γερμανικές εταιρίες αναφέρονταν στα 11,5 εκατομμύρια έγγραφα.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται δύο στελέχη της Deutsche Bank, ηλικίας 50 και 46 ετών, που δεν έχουν κατονομαστεί και τα οποία φέρονται να βοηθούσαν πελάτες να συστήνουν offshore με στόχο το ξέπλυμα χρήματος. Η έρευνα αφορά την περίοδο 2013-2018. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε γεγονότα από το 2013 έως το 2018, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας.