Ισπανός ΥΠΕΞ: Ο προστατευτισμός είναι ένα «ιστορικό λάθος»

Ισπανός ΥΠΕΞ: Ο προστατευτισμός είναι ένα «ιστορικό λάθος»

Στη... λίστα με τις χώρες που τίθενται κατά της αύξησης των εμπορικών δασμών και άλλων πρακτικών προστατευτισμού, μπήκε και η Ισπανία, με τον υπουργό Οικονομικών της να το χαρακτηρίζει «ιστορικό λάθος». 

Μιλώντας στο πρακτορείο CNΒC ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Ρομάν Εσκολάνο, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η χώρα του δεν είναι «ικανοποιημένη» για μερικές αποφάσεις που αποσταθεροποιούν το παγκόσμιο ελεύθερο εμπόριο.

«Ο προστατευτισμός είναι ένα ιστορικό λάθος», σημείωσε ο Εσκολάνο κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην εαρινή Σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Μιλώντας για τη χώρα του, ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας είπε πως η οικονομία αναπτύσσεται με ισχυρό ρυθμό 3% τα τελευταία τέσσερα χρόνια αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελείωσαν τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την κρίση χρέους της ευρωζώνης. «Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα διατηρηθεί αυτή η δυναμική…» δήλωσε ο υπουργός.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «η δουλειά δεν έχει τελειώσει». Σημείωσε ότι η Ισπανία συνεχίζει να έχει πολύ υψηλό επίπεδο χρέους, δημόσιο και ιδιωτικό, και ότι η ανεργία αποτελεί ακόμα βαρίδι.