ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2023η
Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Ισπανία: Η Melia Hotels ζητά αποζημίωση από το κράτος για τις απώλειες λόγω lockdown

Ισπανία: Η Melia Hotels ζητά αποζημίωση από το κράτος για τις απώλειες λόγω lockdown

Η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων της Ισπανίας, η Melia Hotels, προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια εναντίον της κυβέρνησης ζητώντας αποζημίωση ύψους 116 εκατομμυρίων ευρώ για τη ζημία που υπέστη λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν πέρσι για να αναχαιτιστεί η πανδημία της Covid-19.

Μια εκπρόσωπος του ομίλου είπε ότι η προσφυγή σχετίζεται με τις απώλειες της εταιρείας ως αποτέλεσμα του λοκντάουν που επιβλήθηκε από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2020, επιβεβαιώνοντας ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Expansion.

Περισσότερα από 400 μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία έχουν ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να αποζημιωθούν για τις απώλειές τους, είπε ο Ουμπέρτο Καλδερόν, ένας δικηγόρος του γραφείου Cremades & Calvo-Sotelo, που εκπροσωπεί αυτές τις επιχειρήσεις. Τα ποσά που διεκδικεί η κάθε επιχείρηση δεν έχουν καθοριστεί ακόμη και θα εξαρτηθούν από τις απώλειες εισοδήματος που είχε η καθεμιά ξεχωριστά.

Η εφημερίδα Expansion έγραψε ότι και ο ξενοδοχειακός όμιλος NH Hotel Group έχει επίσης προσφύγει στη δικαιοσύνη. Η εταιρεία απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν πέρσι έπληξαν σκληρά την τουριστική βιομηχανία της Ισπανίας, φέρνοντας τον ξενοδοχειακό τομέα, τις αεροπορικές εταιρείες και τα ταξιδιωτικά γραφεία στο χείλος της χρεοκοπίας. Η ισπανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει πακέτα διάσωσης για την αεροπορική εταιρεία Air Europa (475 εκατομμύρια ευρώ) και το ταξιδιωτικό πρακτορείο Avoris (320 εκατ. ευρώ), στο πλαίσιο ενός προγράμματος για τη στήριξη επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για την οικονομία.