«Σύμφωνο» με την πρακτική της Attica το δάνειο Πολάκη – Αναπάντητα ερωτήματα

«Σύμφωνο» με την πρακτική της Attica το δάνειο Πολάκη – Αναπάντητα ερωτήματα

Σύμφωνο με τους κανονισμούς της Attica Bank είναι το δάνειο που έλαβε ο Παύλος Πολάκης όπως προέκυψε από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος μεταξύ των στελεχών της Διεύθυνσης Εποπτείας και των κ.κ. Θ. Πανταλάκη και Ι. Τσακιράκη, εν τούτοις αναπάντητα παραμένουν ερωτήματα που συνδέονται τόσο με το ύψος όσο και με το είδος του δανείου που έλαβε ως πολιτικό πρόσωπο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Δεδομένου ότι υπάρχουν ειδικοί περιορισμοί για πολιτικούς, κόμματα αλλά και ΜΜΕ η ταχύτατη έγκριση του δανείου ύψους 100.000 ευρώ στον Π. Πολάκη προκαλεί ερωτήματα. Πολύ δέ περισσότερο τη στιγμή που εγκρίθηκε ως καταναλωτικό στην κατηγορία των επαγγελματικών αν και ο αναπληρωτής υπουργός είναι πολιτικό πρόσωπο. Σημειώνεται πως η Τράπεζα υποστηρίζει ότι χορηγεί ανάλογα δάνεια για επαγγελματίες όπως μηχανικοί και δικηγόροι

Ερώτημα προκύπτει και από το ύψος του δανείου, επίσης λόγω της πολιτικής ιδιότητας του δανειολήπτη, όπως και για την αξία στην οποία αποτιμήθηκε το ακίνητων από τους μηχανικούς της τράπεζας που έδωσαν επί της ουσίας και το πράσινο φώς για την έγκρισή του.

Αξιοσημείωτο είναι ότι πρόκειται για το πρώτο δάνειο που δίνεται σε πολιτικό πρόσωπο, τουλάχιστον από την εν λόγω τράπεζα, με την ίδια να έχει αναφέρθει στην ανακοίνωσή της ότι και άλλα πολιτικά πρόσωπα έχουν λάβει ανάλογα δάνεια από άλλες τράπεζες. Μάλιστα για αυτή την αναφορά επικαλείται δημοσιεύματα...

Πάντως, οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τα στελέχη της Attica Bank κρίθηκαν επαρκείς και ο έλεγχος των στοιχείων που προσκομίστηκαν έδειξε σύμφωνα με πληροφορίες ότι είναι «σύννομο» ως προς την πρακτική την οποία ακολουθεί η συγκεκριμένη τράπεζα.