Επ. Ανταγωνισμού: Έγκριση της συγχώνευσης Eurobank - Grivalia

Επ. Ανταγωνισμού: Έγκριση της συγχώνευσης Eurobank - Grivalia

Το «πράσινο φως» στη συγχώνευση με απορρόφηση της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ από την Eurobank έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποία αφορά.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση,

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, με την υπ' αριθ.685/2019 απόφασή της με ημερομηνία 15/05/2019, ενέκρινε ομόφωνα, κατ' άρθρο 8 παρ. 3 του ν.3959/2011, την από 22/03/2019 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, που αφορά στη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας με την επωνυμία «Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ» από την ανώνυμη τραπεζική εταιρία με την επωνυμία «Τράπεζα Eurobank Ergasias ΑΕ».

Με την απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε Τμήμα, έκρινε ότι η ως άνω συγκέντρωση, η οποία αφορά πρωτίστως την αγορά των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, παρ' ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποία αφορά.