«Πόρτα» του Ισραήλ στις εισηγμένες εταιρείες κρυπτονομισμάτων

«Πόρτα» του Ισραήλ στις εισηγμένες εταιρείες κρυπτονομισμάτων

Ένα μεγάλο «όχι» από την ισραηλινή επιτροπή κεφαλαιαγοράς πήραν οι εταιρείες που έχουν την έδρα τους στο Ισραήλ και βασίζονται στην τεχνολογία blockchain και στα κρυπτονομίσματα, καθώς η Αρχή θα προτείνει την απαγόρευση συναλλαγών των μετοχών τους στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.

Ο Shmuel Hauser, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του Ισραήλ, δήλωσε στο επιχειρηματικό συνέδριο Calcalist ότι θα υποβάλει πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο της επιτροπής την επόμενη εβδομάδα, η οποία εάν εγκριθεί, θα περάσει από δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια θα πρέπει να υλοποιηθεί.

«Αν υπάρχει εταιρεία που η κύρια δραστηριότητά της είναι τα ψηφιακά νομίσματα, θα απαγορευτεί. Αν έχει ήδη μπει στο χρηματιστήριο, η διαπραγμάτευση των μετοχών της θα ανασταλεί», δήλωσε ο Hauser, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα πρέπει να βρει τον κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αυτές τις εταιρείες.

Ο Hauser δεν ανέφερε συγκεκριμένες εταιρείες που θα επηρεάζονταν από την απαγόρευση, ωστόσο τουλάχιστον δύο εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ στηρίζονται στα ψηφιακά νομίσματα ή στην τεχνολογία του blockchain. Πρόκειται για τις Blockchain Mining και την Fantasy Network.

Οι μετοχές της Blockchain, η οποία την Κυριακή άλλαξε το όνομά της, έχουν ενισχυθεί κατά 5.000% τους τελευταίους μήνες, δεδομένου ότι ανακοίνωσε ότι θα πάψει να ασχολείται με την εξόρυξη χρυσού και θα εστιάσει στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.