«Πάγωσαν» οι προσλήψεις στη Μ. Βρετανία ελέω Brexit

«Πάγωσαν» οι προσλήψεις στη Μ. Βρετανία ελέω Brexit

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η ροή στοιχείων που δείχνουν ότι η αναστάτωση που έχει προκαλέσει η πολιτική κρίση στη Μ. Βρετανία με φόντο το Brexit και η αβεβαιότητα αναφορικά με το μέλλον της βρετανικής οικονομίας, έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά.

Ο αριθμός των εργαζόμενων που προσλήφθηκαν σε μόνιμες θέσεις εργασίας μέσω γραφείων ευρέσεως εργασίας υποχώρησε τον Αύγουστο στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα 3 ετών, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Όπως ανέφεραν η συνομοσπονδία Προσλήψεων και Απασχόλησης και η KPMG, οι προσλήψεις προσωρινού προσωπικού αυξήθηκαν αλλά παρέμειναν κοντά στον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων 75 μηνών, ενώ οι μόνιμες προσλήψεις μειώθηκαν για έκτο διαδοχικό μήνα, καθώς οι εργοδότες τηρούν στάση αναμονής λόγω Brexit. «Η αβεβαιότητα για το Brexit συνεχίζει να πλήττει την αγορά εργασίας», δήλωσε ο Τζέιμς Στιούαρτ, της KPMG.

Βάσει των ίδιων στοιχείων η ζήτηση από πλευράς εργοδοτών τον Αύγουστο κατέγραψε τη μικρότερη αύξηση από τον Ιανουάριο του 2012, ενώ οι αρχικοί μισθοί μόνιμου προσωπικού αυξήθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό από τον Δεκέμβριο του 2016. Σημειώνεται ότι η αγορά εργασίας στη Μ. Βρετανία ενισχύθηκε σημαντικά μετά το δημοψήφισμα για το Brexit το καλοκαίρι του 2016, με την ανεργία να υποχωρεί σε χαμηλό άνω των 40 ετών. 

AP Photo/Matt Dunham