Χιλιάδες θέσεις εργασίας σχεδιάζει να κόψει η Deutsche Bank

Χιλιάδες θέσεις εργασίας σχεδιάζει να κόψει η Deutsche Bank

Στην περικοπή πάνω από 7.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει να προχωρήσει η Deutsche Bank, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, καθώς ο γενικός διευθυντής, Κρίστιαν Σεγουινγκ, επιδιώκει να μειώσει το κόστος και να αυξήσει την κερδοφορία στην επενδυτική τράπεζα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κίνηση αυτή αναμένεται να μειώσει τον αριθμό θέσεων εργασίας στις 90.000 και να οδηγήσει σε χρέος αναδιάρθρωσης ύψους 800 εκατ. ευρώ φέτος, όπως αναφέρει η τράπεζα που έχει την έδρα της στη Φρανκφούρτη.

Στο τμήμα πωλήσεων και εμπορικών δραστηριοτήτων, η τράπεζα δήλωσε ότι έχει ως στόχο τη μείωση του προσωπικού κατά περίπου 25%. Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, δήλωσε ότι η τράπεζα «πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό που κάνει πραγματικά καλά».

Οι αντιπαραθέσεις στα υψηλότερα κλιμάκια της τράπεζας και οι αντικρουόμενες απόψεις των μετόχων για το ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθήσει έχουν γεννήσει αμφιβολίες για τη δυνατότητά της να αφήσει πίσω δαπανηρά σκάνδαλα και άλλες προκλήσεις. 

Το μέλλον της τράπεζας και η αποτυχία του προκατόχου Τζον Κράιαν να μειώσει το κόστος και να αναδιαρθρώσει αρκετά γρήγορα υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες για την ανατροπή στη διαχείριση του περασμένου μήνα.

Στο σχέδιο των περικοπών, περιλαμβάνεται  η διαπραγμάτευση αμερικανικών ομολόγων και, πιθανώς, και την πώληση μετοχών. Με τη μείωση της δύσκολης δραστηριότητας των ΗΠΑ, το Ράψιμο εφαρμόζει μια αξίωση γνωστών αναλυτών.

Η Deutsche Bank δήλωσε ότι αναμένει ότι τα αποτελέσματά της για το 2018 θα χρεωθούν με τέλη αναδιάρθρωσης ύψους έως και 800 εκατομμυρίων ευρώ (936,4 εκατομμύρια δολάρια). Για το 2019, η τράπεζα σχεδιάζει να μειώσει το προσαρμοσμένο κόστος στα 22 δισ. ευρώ.

Η μετοχή της Deutsche Bank πλέον υποχωρεί κατά 2,07% στα 10,67 ευρώ καθώς κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης, ζητήθηκε η παραίτηση του προέδρου Πολ Αχλάιτνερ.

Δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες στη συνέλευση στη Φρανκφούρτη, ανέφεραν ότι οι επικριτές ήταν πολλοί και πρότειναν την απομάκρυνση του προέδρου.

Συγκεκριμένα, ο Αχλάιτνερ κατηγορήθηκε ότι έχει εμπλακεί σε εγκληματικές δραστηριότητες, όπως απάτη, σύμφωνα με tweets δημοσιογράφων που βρίσκονταν στη συνέλευση.