«Κλεφτοπόλεμος» διαδηλωτών με τα ΜΑΤ για τους πλειστηριασμούς

«Κλεφτοπόλεμος» διαδηλωτών με τα ΜΑΤ για τους πλειστηριασμούς

«Κλεφτοπόλεμο» με τα ΜΑΤ άρχισαν τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του κινήματος «Δεν Πληρώνω», που κάθε Τετάρτη βρίσκονται έξω από τα συμβολαιογραφικά γραφεία για να διαμαρτυρηθούν για τους πλειστηριασμούς.

Αρχικά τα μέλη της ΛΑΕ είχαν προγραμματίσει να διαμαρτυρηθούν σε συμβολαιογραφείο που στεγάζεται επί της οδού Ακαδημίας 56 στην Αθήνα, όπως είχαν ειδοποιηθεί επισήμως, όμως στη συνέχεια έμαθαν πως ο πλειστηριασμός θα διεξαχθεί τελικά σε συμβολαιογραφείο στην οδό Καποδιστριου 18, όπου και μετέβησαν τελικά, τα μέλη του κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Παρά την αιφνιδιαστική κίνηση των μελών της ΛΑΕ, δυνάμεις και κλούβα των ΜΑΤ βρίσκονταν και έξω από το συμβολαιογραφείο στα Εξάρχεια. Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι εκπλειστηριάζονται ηλεκτρονικά 10 ακίνητα με τιμή εκκίνησης κάτω από 300.000 ευρώ.

Η ΛΑΕ που έδωσε από νωρίς το παρών στο συμβολαιογραφικό γραφείο για να αντιταχθεί στους πλειστηριασμούς, τόνισε πως «συνεχίζουμε και απαντάμε μαζικά με την παρουσία μας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, σε όλη την χώρα. Ούτε η αστυνομική βία, ούτε οι προσαγωγές ούτε οι συλλήψεις δε θα σταματήσουν τον αγώνα μας».

Φωτογραφίες: Εurokinissi