«Καμπανάκι» από την Τράπεζα της Ιταλίας για τον προϋπολογισμό

Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018, 19:19
-A +A
«Καμπανάκι» από την Τράπεζα της Ιταλίας για τον προϋπολογισμό

Αυστηρές προειδοποιήσεις προς την ιταλική κυβέρνηση, αναφορικά με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και τον αντίκτυπο που αυτά θα έχουν, εξέδωσε σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας.

Στο πλαίσιο ομιλίας του στο ιταλικό κοινοβούλιο, ο υποδιοικητής της τράπεζας, Λουίτζι Φεντερίκο Σινιορίνι, υποστήριξε ότι οι επιπτώσεις από τα πολυδιαφημισμένα μέτρα για το «εισόδημα του πολίτη» και το ξήλωμα της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, θα είναι περιορισμένες και σταδιακές.

Επιπλέον, η Banca D' Italia εστιάζει στον αντίκτυπο που έχουν για την αγορά τα μέτρα που προανήγγειλε η ιταλική κυβέρνηση. Όπως τόνισε ο Σινιορίνι, το ιταλικό δημόσιο χρέος «βρίσκεται κατά τα δύο τρίτα στα... χέρια ιταλικών οργανισμών και νομικών προσώπων αλλά το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι αποτρέπεται η αβεβαιότητα, ούτε ότι η αγορά δεν αναζητά αποδόσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διακυμάνσεις στα ομόλογα έχουν σοβαρές επιπτώσεις για τα ιταλικά νοικοκυριά, τις ιταλικές επιχειρήσεις και τις τράπεζες. «Η διατήρηση της ανάπτυξης και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής δεν συνεπάγονται ότι δεν πρέπει να τηρείται δημοσιονομική πειθαρχία», συμπλήρωσε.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 09/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα