«Βουτιά» εξαετίας για τη μετοχή της GE

«Βουτιά» εξαετίας για τη μετοχή της GE

Τη μεγαλύτερη πτώση τα τελευταία έξι χρόνια σημείωσε η μετοχή της General Electric μετά την επιδείνωση των προβλέψεων και το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε περικοπή μερισμάτων, μόλις για δεύτερη φορά από τη Μεγάλη Ύφεση.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg τόσο η RBC, όσο και η UBS Group AG μείωσαν τις προβλέψεις τους για την τιμή της μετοχής της GE, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου, John Flannery, για πτώση της κερδοφορίας το 2017. Η Morgan Stanley από τη μεριά της συνέστησε πώληση των μετοχών της GE.

Ο Flannery, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της GE πριν από λιγότερο από τρεις μήνες χαρακτήρισε τα τελευταία αποτελέσματα της εταιρείας "εντελώς απαράδεκτα" και δεσμεύθηκε να εξετάσει όλες τις επιλογές, καθώς επιδιώκει να ανατρέψει μία από τις βαθύτερες κρίσεις στην 125χρονη ιστορία της GE.

Έχει ήδη εξετάσει πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ύψους 20 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε σημαντικές διαχειριστικές αλλαγές και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι εκπρόσωπος της Trian Fund Management θα εισέλθει στο ΔΣ της GE.

Στο πλαίσιο αυτό η μετοχή της GE υποχώρησε 6,3% στα $ 22,32 καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2011. Η μετοχή της GE έχει υποχωρήσει 29% φέτος, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση στο Dow Jones Industrial Average.

Η μείωση των μερισμάτων θα ήταν ένα δραστικό βήμα για τη GE, καθώς η καταβολή μερίσματος πληρωμή θεωρείται κάτι σαν ιερή υποχρέωση για την εταιρεία, ωστόσο τίποτα δεν αποκλείεται πλέον.