«Αγκάθια» αλλά και συγκλίσεις στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

«Αγκάθια» αλλά και συγκλίσεις στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

«Πάνε πολύ καλά οι συζητήσεις και είμαστε σε κατεύθυνση να κλείσει το staff level agreement (συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο)», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση των σημερινών επαφών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αύριο θα συνεχιστεί η συζήτηση για θέματα για τα οποία δεν ολοκληρώθηκε σήμερα, όπως για τον ΕΝΦΙΑ, τα δημοσιονομικά (όπου υπάρχει πολύ μικρή απόκλιση μεταξύ των δύο πλευρών στις προβλέψεις για την υπέρβαση του στόχου στα πρωτογενή πλεονάσματα) και τα χρηματοοικονομικά (λιγότερο για εξωδικαστικό συμβιβασμό και περισσότερο για ν. Κατσέλη).

Αργά το απόγευμα αύριο θα σταματήσουν οι επαφές και οι θεσμοί θα ετοιμάσουν ένα νέο προσχέδιο για το staff level agreement, το οποίο θα αποστείλουν στην ελληνική πλευρά πολύ αργά αύριο το βράδυ ή νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου για το τελικό κείμενο της τεχνικής συμφωνίας.

Στο μεταξύ με φορολογικά θέματα (ΕΝΦΙΑ) αρχίζουν αύριο στις 10.00 οι επαφές των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Στη συνέχεια θα συζητηθούν: Δημοσιονομική διαχείριση (11.00), Επιχειρηματικό περιβάλλον και αγορές προϊόντων (12:00), Εργασιακά (13:00), Κοινωνική πρόνοια (16:00), Χρηματοπιστωτικά (17:00) και Follow up- Δημοσιονομικά (19.00).

Μετά την ολοκλήρωση των αυριανών συζητήσεων, θα σταματήσουν οι επαφές και οι θεσμοί θα ετοιμάσουν ένα νέο προσχέδιο για το staff level agreement, το οποίο θα αποστείλουν στην ελληνική πλευρά πολύ αργά αύριο το βράδυ ή νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου για το τελικό κείμενο της τεχνικής συμφωνίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ