«Export Summit IV» εν μέσω απεργιών στο λιμάνι του ΟΛΘ

«Export Summit IV» εν μέσω απεργιών στο λιμάνι του ΟΛΘ

Σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πλέον, λόγω των απεργιών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, καθώς είτε αναγκάζονται να στέλνουν τα φορτία τους μέσω Πειραιά, επωμιζόμενες σημαντικό πρόσθετο κόστος (μέχρι και 1000 ευρώ ανά κοντέινερ) είτε δίνουν αναγκαστικές άδειες στους εργαζόμενους τους, ελλείψει αντικειμένου.

Τα παραπάνω υποστήριξε, σήμερα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Κυριάκος Λουφάκης, με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου για το συνέδριο "Export Summit ΙV". Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αν οι αντίστοιχες κινητοποιήσεις του 2008 είχαν κάνει μεγάλη ζημιά, η κατάσταση σήμερα είναι χειρότερη, καθώς "μετά από έξι χρόνια βαθιάς κρίσης δεν υπάρχει πια ''λίπος'' στις επιχειρήσεις".

Κατά τον δρα Λουφάκη, οι παραγωγικοί φορείς της Βόρειας Ελλάδας αποπειράθηκαν να βρεθεί λύση σε συνεννόηση με τους εργαζομένους, αλλά δεδομένου ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, πλέον απαιτούν από τη διοίκηση του λιμανιού να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για να σταματήσει η απεργία.

Το συνέδριο

Στο μεταξύ, μετά τις τρεις διοργανώσεις, δύο στη Θεσσαλονίκη και μία στην Αθήνα, το φετινό 4ο Export Summit, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου, στόχο έχει να αναδείξει τις πτυχές του branding, βοηθώντας τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους φορείς να κατανοήσουν τη σημασία του και να αναπτύξουν τις κατάλληλες στρατηγικές για την επιτυχή διαχείρισή του.

Σύμφωνα με τον δρα Λουφάκη, η συγκεκριμένη θεματολογία επιλέχθηκε για το Export Summit IV, καθώς η σημασία του branding σήμερα μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ. "Διανύουμε μία περίοδο, που η αξιοπιστία της χώρας συνεχίζει να προβληματίζει συνεργάτες και πελάτες των Ελλήνων εξαγωγέων και το branding είναι αυτό που μπορεί να καταστήσει ανταγωνιστική την εικόνα μας στις διεθνείς αγορές" είπε χαρακτηριστικά.

Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου, ο οποίος θα απευθύνει την εναρκτήρια ομιλία είναι ο Chancellor''s Professor Νικόλας Παπαδόπουλος, Sprott School of Business του Πανεπιστημίου Carletton στην Οτάβα, Καναδάς. Πρόκειται για έναν παγκόσμια αναγνωρισμένο, κορυφαίο ερευνητή, που θεωρείται από τους κύριους εκφραστές της συλλογιστικής του country και nation branding. Επίσης, στο συνέδριο θα μεταφέρουν την εμπειρία τους ανώτατα στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων, ενώ θα παρουσιαστούν και ελληνικά success stories μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

To Export Summit IV τελεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Υπουργείου Εξωτερικών, Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο γίνεται με την υποστήριξη του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ